LYSSNA

Personal vid Kulturskolan

På Kulturskolan arbetar lärare som undervisar i olika typer av instrument, sång, dans, teater och film.


Thomas Hanzén, kulturskolechef

thomas.hanzen@eksjo.se

Annika Paulsson, piano och sång

Jag är utbildad musikdirektör och körpedagog och undervisar i sång och piano, Soulsting, Låtverkstan och sångensemble. För mig är musiken det största uttrycksmedlet och min inspirationskälla. Att få möta ungdomar här på Kulturskolan och följa deras utveckling är det roligaste jobb man kan ha!
annika.paulsson@eksjo.se

Birgitta Ljungkvist, fiol, piano och stråkorkester

Efter olika musikutbildningar på bland annat Musikhögskolan i Århus och SMI i Stockholm har jag arbetat som musiklärare. På Kulturskolan undervisar jag i fiol, piano och stråkorkester. Dessutom ger jag ofta konserter, själv eller tillsammans med andra musiker. Jag tycker det är fantastiskt roligt att spela med elever i olika åldrar och det är en glädje att se dem utvecklas till harmoniska individer, tack vare musiken.
birgitta.ljungkvist@eksjo.se

Emma Thimberg, träblås

Jag undervisar i klarinett, saxofon och är dirigent för den äldsta blåsorkestern på kulturskolan. Min utbildning har jag från Musikhögskolan Ingesund och Griegakademiet i Bergen. Eftersom jag tycker musik är livet så är det fantastiskt roligt att också få undervisa i detta!
emma.thimberg@eksjo.se

Joel Samuelsson, bleckblås

Jag undervisar i trumpet, trombon, bariton, valthorn, tuba, och andra bleckblåsinstrument. Jag leder även Kulturskolans orkester Blåslaget och Låtverkstan. Utöver musiken, som är mitt största intresse, så gillar jag att studera, vara i kyrkan, och vara med familjen. Kulturskolans verksamhet är en pusselbit i arbetet att göra jorden till en mer kreativ, hoppfull, rolig och inspirerande plats.
joel.samuelsson@eksjo.se

John Bergstrand, slagverk

Jag undervisar i trumset och slagverk på Kulturskolan. Intresset för slagverk började med grytor och kastruller i föräldrahemmet i Lerum. Senare blev det som tur var ett riktigt trumset och spel i diverse band och orkestrar. Vägen ledde så småningom till Musikhögskolan i Örebro där jag tog min musiklärarexamen 2005.
john.bergstrand@eksjo.se

Maria Alverhed, piano och tvärflöjt

Jag undervisar i piano och tvärflöjt. Sedan min examen 1994 har jag jobbat som musiklärare på ett par olika skolor, där de senaste sex åren har varit på Kulturskolan i Eksjö kommun! Det är fantastiskt roligt att varje dag få möta barn och ungdomar. Att få dela mitt största intresse med dem, musicera tillsammans och se dem utvecklas är en förmån för mig som pedagog!
maria.alverhed@eksjo.se

Hila Lideberg, tvärflöjt

Jag undervisar i tvärflöjt och leder Juniororkestern som är en av kulturskolans blåsorkestrar. Jag läste ämneslärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö efter att ha studerat musik på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Jag vill att mina elever ska få fördjupa sig i sitt instrument och samtidigt få uppleva hur det är att vara en del i ett större musikaliskt sammanhang. Och framför allt – att de ska ha roligt!
hila.lideberg@eksjo.se

Erja Riikonen, cello

Jag undervisar i cello och leder stråkorkester tillsammans med min kollega Birgitta. Min krokiga väg till Eksjö har gått igenom Helsingfors, Göteborg och Malmö – där jag också fått mina utbildningar ifrån. Att spela musik och cello är det bästa jag vet, och att få dela det med barn och ungdomar gör det hela ännu roligare! Jag hoppas kunna föra vidare den inspiration jag fått.
erja.riikonen@eksjo.se

Peter Ekdahl, gitarr

Jag spelar i första hand akustisk gitarr och elgitarr. Min inriktning är i pop/rocktraditionen. Jag har spelat i olika band och skriver även egna låtar. Jag tror att alla kan lära sig spela mer eller mindre bra. Övar man inte kan man aldrig bli tillräckligt bra, även med den största talang. Med lite talang och mycket övning kan man bli hur bra som helst. Preliminärt? ska det vara roligt att spela. Jag försöker att individanpassa undervisningen så långt det är möjligt.
peter.ekdahl@eksjo.se

Ted Stenlöv, gitarr, elbas och ensemble

Jag undervisar i gitarr, elbas och ensemble. Jag började arbeta på Kulturskolan 2003. Började med ett vikariat på ett år, men blev kvar eftersom det är ett fantastiskt roligt arbete. Att ha förmånen att få följa elever från mellanstadiet till sista året på gymnasiet, från de första trevande försöken till att bli självgående musikanter, är bland det häftigaste som finns! Med mycket tålamod, övning och humor så blir det bra musik.
ted.stenlov@eksjo.se

Nelu Markovican, teater/drama och film

Jag är utbildad regissör och kommer från före detta Jugoslavien. Jag har bott i Sverige och Jönköping i över 20 år. Ibland är leken allvarlig, oftast är den bara lustfylld. Hoppas det fortsätter så! Att göra teater och film med eleverna på Kulturskolan är som en ständigt pågående lek.
nelu.markovican@eksjo.se

Amanda Helgesson, dans

Jag tog min kandidatexamen i danspedagogik från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm i juni 2017. Innan dess har jag gått danslinjen på Kulturamas vuxenutbildning och Lunnevads Folkhögskola. Att dansa är det bästa jag vet! I min undervisning vill jag framförallt föra vidare den glädje jag själv upplever när jag dansar. Jag tror att dans skapar kreativa, modiga och självständiga individer. För mig är dansen en skatt i livet och jag vill mer är gärna sprida den vidare till barn och unga.
amanda.helgesson@eksjo.se

Kontakt

Kulturskolan

Besök:

Kaserngatan 16

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-363 19

E-post:

kulturskolan@eksjo.se

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 15 oktober 2019

Personal vid Kulturskolan i Eksjö kommun

På Kulturskolan arbetar lärare som undervisar i olika typer av instrument, sång, dans, teater och film.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.