Eksjö kommuns logotyp

Elevhemmen

Eksjö gymnasium har två elevhem i anslutning till skolans lokaler. Det är gångavstånd mellan elevhemmen och skolan så det är smidigt för eleverna att ta sig till sina lektioner på skolan.

Placering

På Österströmsvägen 1 ligger det elevhemmet som ligger närmast Eksjö gymnasium och här bor det endast elever från Orienteringsgymnasiet.

Elevhemmet som ligger på Trädgårdsgatan 15 och inte mycket längre bort bor det elever både från Orienteringsgymnasiet och Estetiska programmet och i mån av plats kan det även bo andra elever från skolan

Allmänna utrymmen

Elevhemmet är uppdelat i tre delar. I varje del finns ett kök med diskmaskin, micro, vattenkokare, brödrost, kaffebryggare, bord, stolar och det mesta man kan behöva i ett kök. Där finns även kylskåp och frysar där de boende kan förvara sin mat.

Varje del innehåller även ett allrum med soffa, soffbord och tv. Det finns gott om duschar och toaletter på elevhemmet. I källaren finns en tvättstuga med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och cykelförråd.

Mat

Frukost och kvällsfika serveras i elevhemmens matsalar. Frukost serveras runt klockan 07.00. När skolan har slutat varje måndag till fredag, cirka klockan 16.00 serveras middag i skolans matsal. Lunch och middag äts alltid i skolans matsal och lunchen serveras varje vardag under skoltid. Kvällsfika serveras måndag till torsdag i elevhemmens matsalar.

På helgerna lämnas frukostmat och kvällsfika i de allmänna kylskåpen. De som stannar kvar på helgerna får ordna med övrig mat själva.

Övrigt

För att få bo på elevhemmet krävs det att eleven är mogen att ta det ansvar som det innebär. Med det menas bland annat att eleven ska kunna klara av att hålla mattiderna, kunna äta tillsammans med andra, sköta sin hygein, ta ansvar för sina studier och städning.

Personal finns på elevhemmet från klockan 18.00 till nästa morgon på vardagar och på helger från 22.00. Personalens uppgift är att finnas som en vuxen i huset om något skulle hända.

Alkohol och andra droger är strikt förbjudet på elevhemmet. Det får varken förvaras eller förtäras något av det och man får inte vara på elevhemmet i påverkat tillstånd. Skulle en elev bryta mot detta tar elevhemmet vid första tillfället kontakt med föräldrarna, vid andra får den eleven inte stanna på helger och vid tredje tillfället får man inte längre bo kvar.

Elevhemmets allmänna utrymmen städas av personalen men även eleverna får ibland hjälpa till att städa dessa enligt ett särskilt städschema. På söndagar städar de som har bott över helgen elevhemmet.

Det är meningen att eleverna ska åka hem under helgerna men det finns möjlighet att stanna om så behövs. Helgboende ansöks av föräldrarna vid varje tillfälle. Vi längre ledighete och lov måste dock alla elever åka hem.

Elevhem, Österströmvägen 1

Elevhem, Trädgårdsgatan 15

Kontakt

Eksjö gymnasium

Besök:

Läroverksgatan 8, Eksjö

Post:

Eksjö gymnasium, 575 80 Eksjö

Telefon:

E-post:

eksjo.gyinfo@eksjo.se