Eksjö kommuns logotyp

Elevinflytande

Som elev på Eksjö gymnasium har du möjlighet att få din röst hörd genom att vara representant för din klass i elevrådet. På Eksjö gymnasium får eleverna också själva gärna engagera sig i och starta olika grupper.

Elevrådet

Vad är elevrådet?

Elevrådet är den organisation ledd av elever som arbetar för en bättre skola. Elevrådet lyssnar på elevernas önskemål och klagomål och arbetar för att de ska kunna trivas bättre här. Skolan är trots allt till för elever och inte tvärtom! Elevrådet vill att era röster ska höras.

Vad gör elevrådet?

För det första är elevrådet en länk mellan elever och lärare samt skolledningen. Förutom att driva elevernas åsikter så håller elevrådet i vissa arrangemang som till exempel luciavalet. Skolledningen använder elevrådet som en länk för att nå ut till eleverna med uppgifter och information. Dessutom utför elevrådet för deras räkning olika uppdrag. Det är elevrådet som ordnar med studentmössor och ser till att eleverna får bra kvalitet till bra pris.

Varför vill man vara med i elevrådet?

Många undrar varför man lägger en del av sin fritid på ännu mer skola? Elevrådet tycker att det är värt det eftersom vi faktiskt jobbar med att förbättra skolan och det är en viktig uppgift att föra elevernas talan. Dessutom bjuder vi på fika och någon gång per termin. Vi är en underbar grupp som välkomnar alla.

Känner du att detta är något för dig och att du vill vara med och påverka din skolmiljö så är du varmt välkommen att ansluta dig till elevrådsstyrelsen på Eksjö gymnasium!

Elevgrupper på skolan

Eksjö Kristna Grupp, EKG, träffas varje onsdag kl 15.30. Är du intresserad? Här finns en informationsfilm som de har gjort:

Kontakt

Eksjö gymnasium

Besök:

Läroverksgatan 8, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00