Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger dig djupare förståelse för världen, samhället och människan. Hur ser vår värld och vårt samhälle ut? Hur har det blivit så? Hur kan det bli i framtiden? Hur fungerar vi människor egentligen? Varför gör vi som vi gör?

Undervisningen är varierad. Vi diskuterar, läser, skriver, gör egna undersökningar, gör studiebesök, jobbar enskilt och i grupp, och har kontakter med organisationer och verksamheter utanför skolan. Ibland samarbetar flera av ämnena i teman, för att visa på samband och ge helhetsförståelse.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du goda möjligheter att öva upp din kommunikationsförmåga för att både muntligt och skriftligt kunna uttrycka dina tankar och åsikter. Det ger dig förmågan och modet att engagera dig i det som pågår runt dig, så att du kan få inflytande över både samhället och ditt eget liv.

Utbildningen vänder sig till dig som:

  • Vill bli väl förberedd för vidare studier efter gymnasiet.
  • Vill förstå världen, samhället och människan.
  • Vill lära dig om internationella relationer, makt och politik, mänskliga rättigheter, historia, religion, psykologi, ledarskap och kommunikation.
  • Är intresserad av exempelvis arbeta som advokat, lärare, psykolog, polis, militär, journalist, socionom, sjuksköterska, kriminolog, samhällsplanerare, expertrådgivare till politiker eller ha en tjänst inom EU eller FN.

Kontakt

Rektor
Tomas Erazim
e-post: tomas.erazim@eksjo.se
telefon: 0381- 363 36

Sidan senast uppdaterad:

Samhällvetenskapsprogrammet Eksjö gymnasium

Samhällvetenskapsprogrammet Eksjö gymnasium

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567