Eksjö kommuns logotyp

Planerar du en aktivitet för personalen? Gör den tillsammans med Eksjö museum!

Boka en visning för din grupp i någon av museets utställningar
eller gå en guidad stadsvandring i den unika trästaden. Vi har också föreläsningar på olika teman som vi kan komma ut med
till din arbetsplats.

Guidad visning på Eksjö museum
Eksjö genom seklerna – vi berättar om stadens framväxt, från stadsbildandet 1403 till idag.

Smålands militärhistoriska museum – Småland hör till landets mest krigsdrabbade landskap. Vi följer i den militära historiens fotspår, från det medeltida borgförsvaret till våra dagars
militäranläggningar.

Albert Engström – bygdens son och en av våra största kulturpersonligheter. Följ med på en resa med samhällsbrännande ämnen och mycket humor.

Stadsvandringar
Lär känna stadens historia via innergårdarna i Gamla stan eller följ med på en tur i den södra stadsdelen, som tillsammans med järnvägsstationen blev stadens stolthet och framsida. Vi genomför också stadsvandringar på olika teman – det medeltida Eksjö, kvinnohistorisk stadsvandring och olika skulpturvandringar.

Är ni ett gäng som tycker om att springa? Boka Alternativa stadsloppet! Vi springer det ordinarie loppets 10-kilometersslinga med guidade stopp längs vägen. Går även att genomföra med cykel.

Nytt! Smaka på historien – en stadsvandring i Gamla stan med tema smak. Vid valda stopp bjuds ni på smakprov utifrån historien som berättas.

Föreläsningar
Eksjö museum kommer gärna ut till din arbetsplats och håller en föreläsning i samband med till exempel en personalfika. Varför inte föreläsningen Kaffe – en kulturhistoria, om hur vi blev ett av de mest kaffeälskande folken i världen. Vi håller också gärna föreläsningar om stadens historia ur olika synvinklar, Albert Engström, offentlig konst i Eksjö osv.

Välkommen att kontakta oss för mer information om upplägg och priser:

Pia Löfgren 0381-361 65, pia.lofgren@eksjo.se
Lisa Ugarph 0381-361 64, lisa.ugarph@eksjo.se
Lina Ludvigsson 0381-365 72, lina.ludvigsson@eksjo.se

PDF för utskrift. Pdf, 93 kB.

Kontakt

Eksjö museum

Besök:

Österlånggatan 31

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381- 361 60

E-post:

museum@eksjo.se