Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Behörighet

För att vara behörig till gymnasiet i Sverige krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst nio andra ämnen från grundskolan.

Yrkesprogram

På Eksjö gymnasium har vi två yrkesprogram, Bygg- och anläggningsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Behörigheten till våra yrkesprogram är godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik.

Högskoleförberedande program

De högskoleförberedande programmen kräver godkända betyg svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik plus nio ämnen till från grundskolan.

  • Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet och Samhällsvetenskapsprogrammet kräver också godkända betyg i geografi, historia, religion och samhällskunskap.
  • Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet kräver också godkända betyg i biologi, fysik och kemi.
  • Till det Estetiska programmet krävs inga specifika ämnen utöver svenska eller svenska som andraspråk och matematik men där ska man som söker utföra arbetsprover och intervjuer.

Kontakt

Eksjö gymnasium

Besök:

Läroverksgatan 8, Eksjö

Post:

Eksjö gymnasium, 575 80 Eksjö

Telefon:

E-post:

eksjo.gyinfo@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Behörighet på Eksjö Gymnasium.

Behörighet på Eksjö Gymnasium.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567