Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet får du lära dig mer inom områden som ekonomi, juridik, reklam och marknadsföring, entreprenörskap och ledarskap.

Inriktningarna Ekonomi och Juridik

Du får lära dig att använda olika begrepp, teorier och modeller, samt att strukturera och presentera dina resultat enligt vetenskapliga normer och till en anpassad målgrupp. Din språkliga förmåga utvecklas och du använder modern teknik som ett redskap för informationssökning, presentation och kommunikation. Genom studiebesök, fadderföretag och praktik får du många tillfällen till kontakt med det lokala näringslivet.

På ekonomiprogrammet arbetar du under årskurs tre med Ung Företagsamhet, vilket innebär att du under ett år startar och driver ett eget företag tillsammans med några kompisar. Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av att i framtiden arbeta som ekonom, ledare/chef, egen företagare, advokat, åklagare, projekt- och arbetsledare, polis, reseledare, journalist, controller, fastighetsmäklare, börsmäklare, säljare och mycket annat.

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Ekonomiprogrammet på Eksjö gymnasium ger dig också en möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom. De skolor som utbildar Diplomerade Gymnasieekonomer godkänns av ett särskilt certifieringsorgan som också har ställt upp kriterier för diplomering av eleverna.

Studenterna som fullföljer utbildningen och kraven får ett diplom som visar att de har den kompetens som arbetslivet och högskolan kräver!

Inriktningar

Ekonomi

Inriktning Ekonomi ger kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Juridik

Inriktning Juridik ger kunskaper inom rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.
Inriktningen ska utveckla din förmåga att arbeta med olika rättsfall, lagar och ge dig kunskap om hur domstolarna arbetar.

Kontakt

Rektor
Tomas Erazim
e-post: tomas.erazim@eksjo.se
telefon: 0381-363 36

Sidan senast uppdaterad:

Ekonomiprogrammet Eksjö Gymnasium

På Eksjö Gymnasiums Ekonomiprogram får du lära dig mer inom områden som ekonomi, juridik, reklam och marknadsföring, entreprenörskap och ledarskap.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567