Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Tidsresa på Aschanska gården

I Eksjö museums Skapande skola-projekt ”Herrskapet väntas” levandegör vi tillsammans med eleverna tiden vid förra sekelskiftet. Hur var det att leva för 120 år sedan?

Husan Karin på Aschanska gården har försummat sina sysslor medan herrskapet har varit ute på sin sommarvistelse. Nu väntas plötsligt familjen återvända tidigare än förväntat och Karin behöver hjälp med att ställa gården i ordning.

Den genuina miljön i Gamla stan i Eksjö blir skådeplats för en tidsresa. Klassen får möta Karin och hjälpa till med olika sysslor. Kärna smör, mala kaffe, tvätta och mangla dukar är några exempel på arbetsuppgifter eleverna kommer få. Vi kikar även in i huset och besöker det bevarade borgarhemmet.

En enklare lunch ingår. Tillsammans förbereder vi smörgås med korv/ägg, mjölk och frukt. Det egenkärnade smöret smakar extra gott!

Inför tidsresan skickar vi ut en lärarhandledning.

Deltagare: En klass, årskurs 1-4
Kostnad: 10 000 kr /klass
Plats: Aschanska gården Eksjö
Tid: 3 timmar

Ladda ner pdf med information om programmet. Pdf, 147 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Lina Ludvigsson, museipedagog

Besök:

Österlånggatan 31

Telefon:

0381- 365 72

E-post:

lina.ludvigsson@eksjo.se

 TILLBAKA

Skapande skola på Eksjö museum

Tidsresa på Aschanska gården

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sida Länk till annan webbplats. eller 073-1234567