Det finns många olika anledningar till att flagga. Eksjö kommun flaggar vid allmänna flaggdagar, utländska besök och andra högtidliga tillfällen. Här kan du ta del av kommunens riktlinjer för flaggning.
Flaggning är ett traditionellt sätt att visa extra uppmärksamhet vid speciella tillfällen. Flaggning har i sig ett stort symbolvärde som bidrar till ökad känsla av festlighet, deltagande och för att visa det kommunala engagemanget. Eksjö kommun, i egenskap av offentlig organisation, flaggar för att uppmärksamma exempelvis utländska besök, allmänna flaggdagar, eller andra högtidliga tillfällen.
Kommunala officiella flaggstänger
Eksjö kommuns officiella flaggstänger finns vid:
Dessutom finns flaggstänger vid flera kommunala verksamheter, vilka inte räknas som officiella.
Allmänna flaggdagar
Flaggning med svenska flaggan ska ske vid allmänna flaggdagar enligt förordning (1982:270) om allmänna flaggdagar. Flaggning vid allmänna flaggdagar ska ske på eller i anslutning till kommunens anläggningar, det vill säga Stadshuset, Eksjö Stadshotell, torgen i Mariannelund och vid kommunens verksamhetslokaler där flaggstänger finns.
Allmänna flaggdagar
Övrig flaggning
Lokalt beslutade flaggdagar
Utöver de allmänna flaggdagarna, flaggar Eksjö kommun vid vissa andra dagar som är lokalt beslutade.
Flaggning med regnbågsflaggan
Flaggning med regnbågsflaggan ska ske på kommunens officiella flaggstänger i samband med Kärleksveckan som anordnas i Eksjö sista veckan i augusti.
Om Kärleksveckan inte arrangeras ett år, sker flaggning i samband med ett annat regionalt eller nationellt evenemang som visar stöd för, och solidaritet med HBTQ-rörelsen.
Flaggning vid utländskt besök
Flaggning bör ske när kommunen har besök från andra länder. Om Eksjö kommun har besökarens nationsflagga, ska den användas. Om nationsflagga saknas, flaggas det med svenska flaggor.
Flaggning vid dödsfall
När anställd personal eller förtroendevald som tillhör kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen eller som är ordförande i nämnd/styrelse/bolag avlider, flaggas det vid Stadshuset.
När en anställd eller förtroendevald i kommunen har avlidit ska flaggning om möjligt också ske vid den avlidnes arbetsställe.
Flaggning vid Stadshuset
Övrig flaggning vid Stadshuset sker när kommundirektören så beslutar.
Kontakt
Kontaktcenter
Besök:
Södra Kyrkogatan 4, Eksjö
Post:
Eksjö kommun, 575 80 Eksjö
Telefon:
0381-360 00
E-post:
kommun@eksjo.se
Sidan senast uppdaterad:
Flaggning i Eksjö kommun
Det finns många olika anledningar till att flagga. Eksjö kommun flaggar vid allmänna flaggdagar, utländska besök och andra högtidliga tillfällen. Här kan du ta del av kommunens riktlinjer för flaggning.
En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.
Kontaktcenter
Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö
Post:575 80 Eksjö
Telefon: 0381-360 00
E-post: kommun@eksjo.se
Öppettider
Telefon:
Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45
Besök:
Samma tider som ovan.
Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.
Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.
Vad vill du göra?
Dina synpunkter är värdefulla för att förbättra kommunens verksamhet, service och tjänster. En synpunkt kan vara ett förbättringsförslag, ett klagomål eller kanske beröm som du vill framföra. Din synpunkt skickas till berörd verksamhet, och om du så vill får du återkoppling på det du skickat in. Du kan också välja att vara anonym.
Alla som är folkbokförda i Eksjö kommun kan lämna in ett medborgarförslag. Medborgarförslag skiljer sig från synpunkter. Ett medborgarförslag är en möjlighet att lämna förslag på något nytt utöver ordinarie verksamhet. Alla medborgarförslag som kommer in är offentliga handlingar och behandlas politiskt.