Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Astrid Lindgrens Hembygd

Astrid Lindgrens Hembygd är en ideell förening som arbetar med landsbygdsutveckling genom leadermetoden. Föreningen består av tio kommuner, där Eksjö kommun är en av dem.

Leadermetoden bygger på lokala idéer och lokala beslut, där privat, ideell och offentlig sektor verkar tillsammans över kommun- och länsgränser. Metoden finns i hela den Europeiska unionen och utgångspunkten är att den mest framgångsrika och effektiva utvecklingen genomförs av människorna som bor och verkar på platsen.

Astrid Lindgrens Hembygds område består av de tio kommunerna:
Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Kinda, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Ydre och del av Oskarshamns kommun. Ett område med cirka 135 000 invånare.

Vi stöttar människor och organisationer som har bra idéer vilka gynnar de kommuner som ingår i Astrid Lindgrens Hembygd. Om du har en bra idé som kan leda till positiv utveckling för vår bygd kan du kontakta oss och använda oss som bollplank och få stöttning om din idé skulle passa inom leadermetoden.

Besök Astrid Lindgrens Hembygds webbplats för mer information och vilka aktuella projektstöd som finns att söka:

Sidan senast uppdaterad:

Astrid Lindgrens Hembygd

Eksjö kommun bildar tillsammans med Nässjö, Hultsfred, Högsby, Vimmerby och delar av Oskarshamns kommun föreningen Astrid Lindgrens Hembygd som verkar för landsbygdsutveckling i det aktuella leaderområdet.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.