LYSSNA

Astrid Lindgrens Hembygd

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd verkar för landsbygdsutveckling i Eksjö, Nässjö, Hultsfred, Högsby, Oskarshamn och Vimmerby kommuner.

Eksjö kommun bildar tillsammans med Nässjo, Hultsfred, Högsby, Vimmerby och delar av Oskarshamns kommun det geografiska området för Astrid Lindgrens hembygd. Leadermetoden har funnits sedan 1991 och fortsätter att vara en viktig del av EU:s arbete med landsbygdsutveckling.

Föreningen stöttar människor och organisationer som har bra idéer. Om du har en bra idé som kan leda till positiv utveckling för bygden kan du kontakta föreningen och använda oss som bollplank och få stöttning i hur du kan gå vidare. Vi kan också stötta med exempelvis finansiering, arrangera mötesplatser och bidra till kompetensutveckling. Vårt mål är att stödja projekt som kan leda till hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling.

Projektmedel finns att söka

Via föreningen kan du få stöd för lokalt ledd utveckling genom leadermetoden. Kortfattat innebär metoden att projekten ska komma många till del genom aktivt nätverksarbete. Projekten ska ha en stark lokal förankring och ska ha samver­kan mellan privata, offentliga och ideella aktörer.

Det går att söka både projektstöd upp till en miljon kronor för utvecklingsprojekt men även mindre stöd i form av leadercheckar.

Det finns leadercheckar att söka upp till 40 000 kronor. Detta gäller för utvecklingsprojekt 2021 och går att söka för dessa områden:

  • entreprenörskap
  • natur och miljö
  • attraktiv landsbygd

Besök Astrid Lindgrens Hembygds webbplats för att se tillgången till årets stöd/leadercheckar. Mer information om projektstöd och leadercheckar Länk till annan webbplats.

Mer information om om strategin och om föreningen kan du läsa om på Astrid Lindgrens Hembygds webbplats.

Hjälpte informationen dig?

Sidan senast uppdaterad:

Astrid Lindgrens Hembygd

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd verkar för landsbygdsutveckling i Eksjö, Nässjö, Hultsfred, Högsby, Oskarshamn och Vimmerby kommuner.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.