Välkommen till Eksjö kommun

Bobinen i Mariannelund
LYSSNA

Trygghetsboende

Trygghetsboende är till för dig som känner att du vill ha ett boende med möjlighet till social samvaro, gemensamma måltider och aktiviteter. Som boende på trygghetsboende kan du ansöka om insatser i hemmet, till exempel hemtjänst.

Eksjö kommun strävar efter att ha boenden i olika delar av kommunen som mot­svarar olika behov. I kommunen finns två olika typer av boenden för äldre, särskilt boende och trygghetsboende.

Trygghetsboende är till för dig som är över 65 år eller funktionshindrad, oavsett ålder, och som söker ett boende där det finns tillgång till gemensamma måltider och aktiviteter. Det kommunala bostadsbolaget Eksjöbostäder ansvarar för samtliga trygghetsboenden i kommunen.

I Eksjö kommun finns tre trygghetsboenden:

  • Bobinen, Säterigatan 2, Mariannelund
  • Snickaren, Snickaregatan 9 och Västerlånggatan 32, Eksjö
  • Tuvan (Skogshyddan), Oxtorgsgatan 8, Eksjö

Om trygghetsboende och ansöka om boende

Trygghetsboenden består av lägenheter i olika storlekar. På samtliga trygghetsboen­den finns tillgång till gemensamma lokaler. Samtliga trygghetsboenden har även en restaurang där du som boende erbjuds möjlighet till gemensam lunch mot avgift. Under luncherna finns personal från Eksjö kommun på plats. Matsedel på särskilt boende och trygghetsboende

Personal från Eksjö kommun besöker även de boende som har beviljade hemtjänstinsatser. Utöver detta har Eksjö kommun ingen fast verksamhet eller bemanning på trygghetsboendena.

Ansökan om trygghetsboende görs hos Eksjöbostäder

Trygghetsboenden förmedlas inte efter behov eller bedömning, utan enligt turord­ningsregler utifrån Eksjöbostäders uthyrningsregler. Reglerna anger vem som kan söka och få tillgång till en trygghetsbostad, samt hur dessa bostäder förmedlas. Sökande har rätt att ansöka om bostad på samtliga trygghetsboenden.

Du kan registrera dig och ansöka om trygghetsboende på Eksjöbostäders webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakta Eksjöbostäder för mer information:
Telefon: 0381-363 00
E-post: eksjobostader@eksjo.se

Aktiviteter på trygghetsboenden/träffpunkter

På trygghetsboendena finns träffpunkter för seniorer och anhöriga

Träffpunkterna är mötesplatser som erbjuder stimulans och social gemenskap genom olika aktiviteter. Här kan du delta i aktiviteter, finna vänner, umgås under enklare former, känna samhörighet och få ett stöd i vardagen.

Utöver träffpunkterna på Bobinen, Snickaren och Tuvan finns träffpunkt Kvarnarp och träffpunkt Nybron-Elvings.

Läs mer om träffpunkterna och dess aktiviteter.

Kontakt

Eksjöbostäder

Besök:

Österlånggatan 16, Eksjö

Post:

575 80 Eksjö

Telefon:

0381-363 00

E-post:

eksjobostader@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Trygghetsboende i Eksjö kommun

Trygghetsboende är till för dig som känner att du vill ha ett boende med hög tillgänglighet och möjlighet till gemensamma måltider och aktiviteter. Som boende på trygghetsboende kan du ansöka om insatser i hemmet, till exempel hemtjänst.

Säterigatan 2 Mariannelund$Bobinen#Snickaregatan 32 Eksjö$Snickaren#Oxtorgsgatan 8 Eksjö

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.