Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Anmälan och avgifter vid kulturskolan

Kulturskolan är till för barn och unga mellan 4–19 år. På kultur­kolan finns det möjlighet att lära sig att spela ett instrument, sjunga, dansa, arbeta med film eller teater.

Anmälan

Anmälan till kulturskolan kan göras närsomhelst och man kan ställa sig i kö i flera ämnen samtidigt. Intagning sker varje höst, vid start av nytt läsår och under året så snart det finns en plats ledig.

Anmälan görs i första hand via e-tjänsten nedan. Om du istället vill ha en blankett för anmälan till kulturskolan kontaktar du kommunens kontaktcenter, telefon 0381-360 00 eller via e-post kulturskolan@eksjo.se.

Inför anmälan till kulturskolan våren 2024: Det är lite mindre kö i ämnena: tvärflöjt, trumpet, bariton, valthorn, kornett, tuba, trombon, cello, saxofon, klarinett och Filmverkstad. Nytt instrument är ukulele – om det blir tillräckligt många påbörjas en ukulelegrupp.

Intagningsregler

Tyvärr finns det ibland inte plats för alla sökande. Uppge därför gärna val av aktivitet i andra hand i anmälan. Om eleven får plats på andrahandsvalet behålls köplatsen på förstahandsvalet. Eleven kan då tidigast bli erbjuden en plats på förstahandsvalet vid följande läsårsstart.

De elever som står i kö blir kontaktade så snart det finns en plats. Efter två påminnelser utan svar, stryks eleven från kö-listan.

I följande ordning tas elever in till kulturskolan:

  1. Elev som begärt uppehåll.
  2. Inflyttad elev med intyg från annan musik-/kulturskola.
  3. Elev från kölistan – elever som stått i kö i över ett år prioriteras, annars gäller ”äldst går först”.
  4. Nyanmäld elev.

Avgifter

Terminsavgifterna gäller från och med 2024-01-01

Fiolverkstad med förälder
500 kronor per termin, 10 lektioner
Endast elev betalar avgift

Dans
650 kronor per termin

Teater
650 kronor per termin

Blås- och stråkverkstad
500 kronor per termin, 12 lektioner

Film
700 kronor per termin

Musikinstrument
800 kronor per termin

Sångensemble
800 kronor per termin

Hyrinstrument
Eleverna håller själva med instrument och noter. Ett mindre antal fioler, cello samt bleck- och blåsinstrument hyrs ut genom kulturskolan till en kostnad av 400 kronor per termin.

Maxavgift
En familj betalar högst 2 250 kronor per termin.

Eleverna håller själva med instrument och noter. Ett mindre antal fioler, cello samt bleck- och blåsinstrument hyrs ut genom Kulturskolan till en kostnad av 400 kronor/termin.

Kontakt

Kulturskolan

Besök:

Kaserngatan 16, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kulturskolan@eksjo.se

Sidan senast uppdaterad:

Anmälan och avgifter vid kulturskolan i Eksjö kommun

Kulturskolan är till för barn och unga mellan 4–19 år. På kulturskolan finns det möjlighet att lära sig att spela ett instrument, sjunga, dansa, arbeta med film eller teater.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.