LYSSNA

God man, förvaltare och förmyndare

Om en person har svårt att själv ta tillvara sina intressen kan detta skötas av en god man eller förvaltare. De hjälper till med att bevaka personens ekonomiska, juridiska och personliga intressen.

Höglandets överförmyndarverksamhet

Huvuduppgiften för överförmyndaren är att utöva tillsyn och kontroll över gode män, förvaltare och förmyndare.

Aneby, Eksjö, Sävsjö, Nässjö och Vetlanda kommuner har en gemensam överförmyndarnämnd och ett gemensamt överförmyndarkansli. Det gemensamma överförmyndarkansliet finns i Vetlandalänk till annan webbplats. Lokalkontor finns i Aneby, Eksjö, Sävsjö och Nässjö.

På Vetlanda kommuns webbplats kan du läsa mer om detta:

• Ansök om att få god man/förvaltare
  • För dig som har god man/förvaltare
  • För dig som är god man/förvaltare
  • Är du intresserad av att bli god man/förvaltare?
  • För dig som är särskilt förordnad vårdnadshavare

Höglandets överförmyndarverksamhet, Vetlanda

Stängt för besök tillsvidare
För att minska risken för smittspridning av corona-viruet tar överförmyndarverksamheten tillsvidare inte emot några besök. Detta gäller även för lokalkontoret i Eksjö.

Det gemensamma överförmyndarkansliet finns i Vetlanda på Storgatan 7 A. Det går i vanliga fall att besöka lokalkontoret i Eksjö en dag i veckan.

E-post: overformyndaren@vetlanda.se
Telefon och telefontid: 0383-971 72, måndag–torsdag, klockan 9–12

Om du vill lämna handlingar får du gärna skicka dem via post, Höglandets överförmyndar­verksamhet, 574 80 Vetlanda. Det går också att lämna handlingar i brevlådan Eksjö kommuns förvaltningshus: Södra Kyrkogatan 4, Eksjö som sedan skickar skickar handlingarna vidare.

Lokalkontoret i Eksjö

Adress: Södra Kyrkogatan 4, våning 2 i Förvaltningshuset i Eksjö

Lokalkontoret stängt för besök tills vidare
För att minska risken för smittspridning av corona-viruset tar överförmyndarverksamheten tillsvidare inte emot några besök. Detta gäller även för lokalkontoret i Eksjö.

(Ordinarie besökstider: Lokalkontoret i Eksjö är i vanliga fall öppet för besök på tisdagar.
Besökstid: tisdagar klockan 10–12. Övrig tid på tisdagar är det tidsbokning.)

Överförmyndarnämnden

Överförmyndarnämnden är den myndighet inom kommunen som har till uppgift att utöva tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare. Till Överförmyndarnämnden vänder du dig också om du behöver ha ett förvaltarfrihetsbevis.

Sedan den 1 januari 2019 har Aneby, Eksjö, Sävsjö, Nässjö och Vetlanda kommuner en gemensam överförmyndarnämnd. Kontakt med överförmyndarnämnden sker via överförmyndarverksamheten i Vetlanda.

Ledamöter och ersättare i Överförmyndarvnämnden

Överförmyndarkansliet i Vetlanda

Besök:

Storgatan 7 A Vetlanda

Post:

Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda

Telefon:

E-post:

overformyndaren@vetlanda.se

Öppettider på lokalkontoret i Eksjö hittar du under rubriken "Lokalkontoret i Eksjö" ovan.

Sidan senast uppdaterad:

God man, förvaltare och förmyndare – överförmyndarkansliet i Vetlanda

Lokalkontoret i Eksjö har öppet för besök tisdagar klockan 10–12. Övrig tid på tisdagar är det tidsbokning. Adress: Södra Kyrkogatan 4 i Eksjö.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.