Förskolan Kullalyckan ligger i området Orrhaga i Eksjö tätort. Kullalyckan har tre avdelningar.
Barnen är fördelade på avdelningarna efter ålder. På avdelningen Speldosan är barnen ett till två år, på avdelningen Trubaduren är barnen tre till fem år och på avdelningen Positivet är barnen två till fyra år. Det finns totalt cirka 50 barn på Kullalyckan.
Förskolan Kullalyckan erbjuder en rolig, trygg och lärorik verksamhet. Förskolans målområden är förhållningssätt mot varandra, lek, språk, matematik, naturvetenskap, teknik och skapande verksamhet. Förskolan Kullalyckan värnar om barnens inflytande i verksamheten och det är också viktigt att skapa en god kommunikation med föräldrarna.
Kullalyckan har sedan 1992 musik som profilering. Verksamhetens musikaktiviteter väcker barnens intresse för sång och musik. Barnen får också uppleva den glädje och samhörighet som musiken och sången ger.
Förskolans femåringar träffas regelbundet för att delta i olika aktiviteter. På våren besöker barnen skolorna för att stärka dem inför skolstarten.
Stängningsdagar
För att ge förskolans personal möjlighet att planera, utvärdera och kompetensutveckla sig tillsammans har förskolan möjlighet att stänga fem dagar per läsår. De familjer som inte kan ordna omsorg på annat sätt erbjuds plats på någon annan avdelning eller enhet vid dessa tillfällen. Information om stängning ska meddelas senast två månader i förväg.
Stängningsdagar läsåret 2022/2023
Fredag 3 februari 2023
Onsdag 24 maj 2023
Brukarråd
Brukarråd är ett forum som ger möjlighet till delaktighet och inflytande. Du kan läsa mer om brukarråd under påverkan och utveckling.
Kvalitetsarbete
Varje år tar alla förskolor, familjedaghem och skolor fram kvalitetsrapporter. Dessa är ett resultat av det systematiska kvalitetsarbete som genomförs för att utveckla dessa verksamheter i Eksjö kommun.
Kontakt och frånvaro
Förskolan Kullalyckan
Besök:
Kullalyckevägen 15, Eksjö
Post:
575 80 Eksjö
Telefon:
0381- 366 69
E-post:
Avdelningar
Speldosan, telefon 0381-366 72
Trubaduren, telefon 0381-366 73
Positivet, telefon 0381-367 80
Rektor
Linda Lövdahl Östberg
Telefon 0381-366 69
E-post: linda.lovdahl-ostberg@eksjo.se
Kontaktuppgifter till specialpedagog i förskolan finns under Elevhälsa och trygghet
Kontaktuppgifter till förskolans kök finns under Maten i förskolan
Rutiner för hämtning och lämning av barn på förskolan
Du som vårdnadshavare ansvarar för att markera barnets ankomst och hemgång på digitala skärmar som finns på förskolan. Den digitala registreringen måste kompletteras med att du säkerställer att personal vet att ditt barn har lämnats eller hämtats.
Anmäla frånvaro
Frånvaroanmälan görs av dig som är vårdnadshavare, eller annan ansvarig vuxen, i appen Edlevo. Läs mer om anmäla frånvaro i appen Edlevo.
Sidan senast uppdaterad:
Förskolan Kullalyckan, Eksjö
Förskolan Kullalyckan ligger i området Orrhaga i Eksjö tätort. Kullalyckan har tre avdelningar.
Kullalyckevägen 15
575 80 Eksjö
Förskolan Kullalyckan
Kontaktcenter
Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö
Post:575 80 Eksjö
Telefon: 0381–360 00
E-post: kommun@eksjo.se
Fax:0381–166 00
Öppettider
Telefon:
Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45
Besök:
Samma tider som ovan.
Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.
Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.
Vad vill du göra?
Dina synpunkter är värdefulla för att förbättra kommunens verksamhet, service och tjänster. En synpunkt kan vara ett förbättringsförslag, ett klagomål eller kanske beröm som du vill framföra. Din synpunkt skickas till berörd verksamhet, och om du så vill får du återkoppling på det du skickat in. Du kan också välja att vara anonym.
Alla som är folkbokförda i Eksjö kommun kan lämna in ett medborgarförslag. Medborgarförslag skiljer sig från synpunkter. Ett medborgarförslag är en möjlighet att lämna förslag på något nytt utöver ordinarie verksamhet. Alla medborgarförslag som kommer in är offentliga handlingar och behandlas politiskt.